FRILUFTSKURS 2011

Vi er på tur igjen: Peter, Tormod, Trine og Linda. Følg oss dag for dag på bloggen under og ta en kikk på bildene fra turene.

This slideshow requires JavaScript.

Søndag – i dag pakket vi sekken og la ut på en blikkstille Femund med kano og båt. Hanna henviste til Lars Monsen like før avreise om at Femund kan blåse opp og bli farlig på null komma niks, og det fikk vi erfare. Vi var ikke kommet langt da store svarte skyer fulle med regn og vind kom over oss – skikkelig døvblindevær som kjentes på kroppen! Peter strålte av glede da vannspruten sto over båtkanten og vi hoppa på bølgene. Jakkehetta måtte av så vinden, vannet og været kunne oppleves rett på kroppen. Gleden var stor da vi satt av de en dypblaut gjeng på brygga og tok en ekstra tur på bølgende.  På kvelden hadde vi avslutningsfest i grillhuset på Johnsgård, foreldre og venner kom for å feire med oss. Linda og Peter spilte trommer, der ble holdt taler og Christine hadde lagd en veldig fin film fra uka som gikk. En verdig avslutning på ei fantastisk uke!

Lørdag gikk vi skogstur opp sætervegen. Det ble en tur i skog og myr, med selskap av diverse mygg og fluer. Allikevel ble det en fin tur i ganske så varmt vær. Da vi kom tilbake fyrte vi opp bål og grillet pølser og diverse grønnsaker i bålpanne. Etter maten tok alle seg en hvil omkring på bakken rundt bålet, og det var tydelig at alle trengte en pust i bakken etter en lang uke med mye opplevelser . Da regnet atter kom over oss, pakket vi sammen og satte oss inne i hytta foran peisen. Her ble kvelden tilbragt med spill og hyggelig samvær.

Fredag gikk turen langs Femund; i skogen, i myr og  på stranda. Mange forskjellig underlag å gå i – herlig! Kvelden ble tilbrakt i hytteveggen med ventepølser, grilla Sik fra Femunden og Marshmallows.  Stemningen ble preget av tragedien i Oslo, radioen serverte oss med nyheter og tankene våres gikk til alle de pårørte. Kontrasten til tragedien i Oslo og våres siste ukes feiring av livet var til å ta og føle på.

Fredag – Søndag: Hyttetur i Buvika ved Femund.

Torsdag: Elverafting i Gløtta sto øverst på plakaten denne dagen. Sola smilte til oss og vi smilte om kapp tilbake. Elva Gløtta var stor og vild med frydfulle stryk og iskaldt friskt vann. Peter, Tormod, Linda og Trine hadde alle prøvde det før, forventningen var stor og raftinga innfridde. Det var en herlig sanseopplevelse som kjentes med hele kroppen, et skikkelig magesug med vilde bølger og plaskende vann.  På kvelden hadde vi disko i huset til Tormod. ABBA spilte for full guffe til Trines store begeistring; alle dansa med sin særegne stil, svetten rant og latteren overdøva bassen.

Onsdag: kursets hittil herligste dag! I dag har vi besteget Kvernvikhøgda. En fantastisk tur med all slags vær; kraftig vind, regn og sol.  Vegen opp Blåstien var steinete og bratt, vegen ned fjellsia i myr og mose var hylende morsom. Klatring på stein, rulling ned fjellet, knall og fall i krattet og vindfulle pauser i lyngen – dette er livet! Vell hjemme på Johnsgård var stampen varm til stor glede for slitne og støle fjellaper.

Tirsdag: vi er næsten halvvejs gennem vores udflugt til friluftsparadis. Efter dagens frokost var Lindas konklusion da også klar: det skal prøves igen til næste år! Moder Natur var ellers lunefuld idag, men på ryggen af heste kan alt overvindes. Så det var præcis hvad vi gjorde: satte os på hesterygge, og lod dem bære os gennem skoven. Efter frokost drog vi videre til café Haugland, der er en sand kulturarv, og formentlig een af Norges bedst gemte skatte. Ejeren – en 88-årig dame – har drevet stedet alene siden 1950erne, og stort set alt står idag, som det stod dengang. En tidslomme fra svundne tider – og derfor også med en jukebox, som kunne spille Grease. Og Peter, Trine og Linda viste sig som det, de også er, nemlig sande dansere. Endnu en fantastisk dag på Johnsgård lakker mod enden, og vi er endnu engang edderspændte på, hvad morgendagen bringer.

Måndag
Turen gick till Jotsätra. Vi hade förväntat oss en riktig regndag och var ordentligt rustade för detta då vi gav oss av. Linda med ledsagare tog täten och det blev en härlig vandring med en hel del avstickare från stigen, över stock och sten. Utan en regndroppe på oss kom vi tillbaka och fick pannkakor stekta över elden i Ljørbua. Inte dåligt! Efter det blev det en lång tur i stampen för Trine, Tormod och Peter. Inte konstigt att maten i grillhuset smakade så bra sen. Idag har gänget varit på G!

Søndag
I dag har vi padlet i kano på Langsjøen. Trine, Tormod og Peter med ledsagere i hver sin kano, hver sin stil! Deilig dag med smilende sol og strandkos i enden av vannet. Etter litt trommespilling i sanseparken, kom Linda fra Andebu, og det var en fulltallig gjeng som koste seg med ørret til middag i bålhuset. Jippi! Nå er vi klare for en knalluke, og er alle enige om at verken Yr, Storm eller svenske spådommer om været har noe med oss å gjøre.